Konstruerar delar till förpackningsmaskiner

Fromm tar fram förpackningslösningar till industri- och logistikföretag. Det handlar om maskiner som kan banda ihop virke, hantera pallar eller plasta in varor. De anlitar Vestelv för att konstruera och tillverka mekaniska komponenter till maskiner i olika projekt.

När man pratar om förpackningsdesign brukar de flesta tänka på kartonger eller påsar för mindre produkter man köper hem. Men även stora leveranser av varor behöver förpackas, som virke, stål eller livsmedel. Och precis det gör Fromm.

Samarbetet med Vestelv började med att Fromm behövde ett stativ till en maskin som de hade levererat till en kund. De fick tips om Vestelv som kunde tillverka stativet och på den vägen är det. Idag hjälper Vestelv till med framför allt konstruktion och tillverkning av komponenter och reservdelar, men även med att ta fram speciallösningar och bygga ihop utrustning.

”Vestelv är lyhörda och gör ordentliga arbeten. Vi hoppas att samarbetet kommer pågå länge till.”

­­– Samarbetet med Vestelv fungerar väldigt bra. De är lyhörda, kommer med bra förslag och gör ordentliga arbeten. Eftersom vi inte har någon egen konstruktionsresurs här i Sverige är det värdefullt att få hjälp hela vägen ­– från att rita upp det vi behöver till att tillverka det, säger Joakim Holmberg, projektledare på Fromm Sweden.

OM FROMM SVERIGE AB

Gör: Förpackningslösningar mot industri och logistik
Finns i: Järfälla
Grundades: 1990
Anlitar Vestelv för: Tillverkning och konstruktion

Rulla till toppen