Utvecklar maskinerna på norra Europas största fönsterfabrik

Svenska Fönster är en av Sveriges största fönstertillverkare. Med en hög produktionstakt och 600 anställda måste tillverkningen i Edsbyn flyta på. Vestelv har länge anlitats av Svenska Fönster för allt från att bygga och flytta maskiner – till hela monteringslinjer.

Svenska Fönster har en lång historia av att tillverka fönster till svenska hem. Idag producerar de en stor mängd olika träfönster, fönsterdörrar och skjutdörrar. Fabriken i Edsbyn är idag norr Europas största fönsterfabrik, där tillverkningen är igång nästan jämt. För att den ska flyta på och vara effektiv krävs ständiga insatser i maskineriet – och där kommer Vestelv in i bilden.

Förbättrar arbetsmiljön och höjer effektiviteten

I över 30 år har gänget på Vestelv hjälpt Svenska Fönster med att bygga maskiner, flytta maskiner både inrikes och utrikes, sätta upp lyftutrustning, byggt upp monteringslinjer och bygga om befintliga maskiner. Målet med insatserna är alltid att förbättra logistiken, effektivisera produktionen och höja arbetsmiljön.

– Samarbetet med Vestelv är otroligt bra. De är en komplett maskinleverantör som hjälper oss otroligt mycket. De är riktigt proffsiga, och det är alltid kvalitet från första kontakt tills att grejerna är på plats och i drift i fabriken. De tar ett helhetsansvar och löper linan ut, hela vägen, säger Daniel Hanning på Svenska Fönster.

”Med Vestelv är det kvalitet från första kontakt tills maskinerna är på plats och i drift.”

Han är teknikchef och i den rollen är det en stor trygghet att kunna redovisa en tidsplan för företagsledningen, som också hålls av Vestelv. Att samarbetet flyter på så pass bra beror mycket på en tät kontakt med frekventa avstämningsmöten, något som uppskattas av medarbetare på både Svenska Fönster och Vestelv.

­– Alla på Vestelv har ett vänligt bemötande och de lyssnar verkligen på oss som kund. Det är också ett stort plus att de är flexibla och kan göra sina insatser på obekväma arbetstider, när produktionen hos oss står still. Det är ett riktigt bra gäng helt enkelt, som ställer upp i vått och torrt, säger Daniel Hanning.

OM SVENSKA FÖNSTER

Gör: Tillverkar fönster
Finns i: Edsbyn
Grundades: 1997
Anlitar Vestelv för: Tillverkning och flyttar av maskiner

Rulla till toppen